Välkommen!

Kära besökare. Varmt välkommen. Här kan du ta en titt på mitt arbete med dokumentärfilm och stillbildsfoto. Om du blir nyfiken på en film eller min fotobok kan du lätt köpa dem genom att klicka på Contact.

Kanske har du en fantastisk historia som borde berättas. Kontakta mig via epost så ser vi vad som händer.

Filmer

1992 åkte jag till Zambia med Evert och Bertil Gustafsson, två skäggiga bröder från Smålands djupa skogar. De hade aldrig varit så långt iväg från hemmet och sin ålderstigna mamma Dagny förut och de var ganska oroliga inför äventyret. De hade exporterat snickerimaskiner till Zambia och nu behövde maskinerna service.

Jag hade en hel del erfarenhet av stillbildsfotografi och mörkrumsarbete men hade aldrig filmat tidigare. Jag blev emellertid inspirerad på ett föredrag i min hemstad Lund av Sir David Attenborough, som uppmuntrade alla som ville hålla på med film att sätta igång att filma utan omsvep. Jag köpte då min kära Arriflex BL (med platt motor och inbyggd kristall), min Nagra IV och mitt trästativ. Och så drog vi iväg. Otroligt nog kom jag hem med ett antal filmrullar som visade sig innehålla finfint material och så småningom blev filmen klar och vann ett antal priser på internationella filmfestivaler. Sedan dess har jag gjort filmer och är så tacksam för det.

Fotoalbum

Tidigt i livet blev jag fast i ett mörkrum och tappade helt koll på tiden. Sedan dess fotograferar jag alltid mycket. Här presenterar jag ett par album. Ett handlar om min tid som fotograf på ett musikmagasin om soul och hiphop. Ett annat visar porträtt som tagits under min tid som kameraman på TV. Tredje albumet är från min tid som stillbildsfotograf för magasinet Rocky.

Ammarnäs filmfestival

Festivalen startade 2013 och har haft sju framgångsrika år men har nu tagit en paus pga Covid-19.